Fashion, Celebrities, Style

"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható..."
Giorgio Armani

2012. február 26., vasárnap

Coco Chanel és a nude

Nemrég kaptam kölcsön Edina barátnőmtől egy könyvet Coco Chanel életéről (ezt a könyvet), amit neki a marketing tanára ajánlott. Mivel Coco a semmiből jött és birodalmat épített hajlamos voltam elfogadni létjogosultságát a marketing stratégák körében. Elolvastam. Igazat adtam. Ha valakitől lehet tanulni a kommunikációról, a brand építésről az a Mademoiselle. Annak köszönhette sikerét, hogy tudott alkalmazkodni, és figyelt a környezet változásaira. Rájött, hogy a nők nem akarnak többé "becsomagolva" élni, szabadságot adott a nőknek, nem csak ruhákat. Coco után az egyszerűség és letisztultság maga volt a luxus. Egyszerű, új anyagokat hozott divatba, a dzsörzét, a kreppet a tweedet. A kényelem és az elegancia olyan kombinációját alkotta meg, amit előtte soha egy tervező sem. 
Tőle kaptuk a kis fekete ruhát, a bizsukat, a válltáskát, a No.5-ot, a matrózstílust, olyan cipőt, ami kicsinyíti a lábfejet... (ez utóbbiért külön köszönet a 41-es lábú nők nevében). Kedvenc színeibe öltözve ma sem nyúlhatunk mellé: fekete, bézs, homok, púder, fehér, matrózkék.

A Mademosielle
(személy szerint ez a kedvenc képem róla)

Mivel ma egész nap sütött a napocska meghozta a kedvem tavaszi ruhákat nézegetni és Chanel stílusa mentén haladva összegyűjtöttem a kedvenc ruháimat és kiegészítőimet a nude trend darabjaiból.

Stardivarius
Az első cipőt Ivett barátnőm meg is vette, mert első látásra szerelembe estek. Nekem is ez a kedvencem. :)
A Pull and Bear-ban csak egy blézert találtam, ami tetszett, ez viszont több színben is kapható (kékben is :) )A Mango már majdnem a tökéletes kis tavaszi kabátot csinálta meg, ja és egy édes kis táskát is kiszúrtam.

A H&M-et azért is szeretem különösen, mert van Plusz Size kollekciójuk és az nem különböző színű lebernyegekből áll, hanem normálisan szabott szépséges rucikból, szóval hajrá H&M+! 


 Sajnos FOREVER 21 üzlet még nincs itthon, én is a honlapon szemezgettem, de az ő plus size kollekciójuk is kifejezetten szimpatikus és egész a közelben Bécsben is van üzletük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése