Fashion, Celebrities, Style

"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható..."
Giorgio Armani

2012. augusztus 27., hétfő

BAD GIRLS BACK: GRUNGE 2012

Miután tavasz óta belefulladtunk a masnikba, csipkébe, lufiba, a pasztell minden elképzelhető árnyalatába és a virágmintába, mindenhol és mindenkor megjelentünk lehető legártatlanabb mivoltunkban, levehetjük mindezt, és elővehetjük a legrosszkislányosabb ruháinkat a szekrény mélyéről, aztán büszkén vonulhatunk az utcán a legszakadtabb, legkényelmesebb farmerunkban egy kinyúlt pulcsival :) Imádom! Lássuk mi is az a GRUNGE!
Emlékeztek a 90-es évek túlméretezett kockás ingeire??? Na azt ne! :) 
De mindent ami szakadt, fekete, necc, lyukas és úgy néz ki, mintha most aludtál volna benne egyet, nyugodtan hordhatsz! Persze mindezt csakis gondosan megkomponált össze-visszaságban, valójában eszedbe ne jusson csak úgy spontán magadra venni valamit!!! ;) 
Pár éve reneszánszukat élik a 80-as évek csilli-villi szegecses, darabjai és ki ne szeretné a Mötley Crue-t, de azért mindennek van határa. :) 
Tavaly ősszel elindult egy folyamat, vitathatatlanul Svédországból, egy öntörvényű hacker-lány képében. Hamarosan a H&M polcaira került, akik külön kollekciót szenteltek neki: igen, ő Lisbeth Salander, és íme a tavalyi kollekció:

Forrás: www.missprescottpresents.wordpress.com


A tetovált lány (Sieg Larsson - Millenium trilógia) nagyban felelős a stílus ismételt megjelenéséért, de nem neki köszönhetjük a születését... 

Segítek, na ki ő? Pontosabban kik ők?


Forrás: www.feelny.net

Forrás: www.aquarianshock.com

Igen, drágáim a helyes válasz Kurt Cobain és Courtney Love... bizony, bizony ők voltak, bár később a saját maguk teremtette stílus címkéi ellen is lázadtak, mivel nagy hirtelen az addigi kívülállók, akik grunge-ot játszottak a mainstreamben találták magukat, és ez szívás. :)

Híres fotó ez Kurtről, aki utálta, hogy felcímkézték:

Forrás: www.mycelebtshirt.com
Na ennyit a stlíustörténelemről, Courtney az egyik legnagyobb visszatérő - pozitív, hogy magához tért vagy két évtized cucc után. Tavaly nyáron olvastam róla egy cikket a legeslegkedvencebb magazinomban, az ELLE-ben, ITT TI IS ELOLVASHATJÁTOK

Szóval merítsetek ihletet belőle bátran, kemény csaj,  igazi bad girl! :)

Forrás: www.courtney-love.org


 és minden olyat, ami biztosan nincs senki másnak bátran hordjatok, vegyítsétek némi nyárról maradt neonnal, és némi 2012-es bőrrel (mű legyen, mert szeretjük az állatokat!), de ne álljatok meg a feketénél, és ha kockás az csak még királyabb!

Nézzük, hogy néz ki ez a kifutón - ami persze egy ős-ellentmondás, de ez a divatvilágot sosem zavarta :)

Michael Kors:
Forrás: www.style.com
Christian Dior
Forrás: www.style.com

Chanel

Forrás: www.style.com

Szóval épp itt az ideje az ismételt önmegvalósításnak, nézzetek be hozzánk  a boltba és keressetek egyedi darabokat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése